Mini-maveplastik (mini-abdominalplastik)

Book konsultation
Download patientinformation:

Mini-maveplastik er en operation der er relateret til maveplastik, blot en mindre udgave.
Ved en maveplastik operation korrigeres kun den løse hud under navleniveau.
Mange kvinder er generet af et lille hudoverskud på den nederste del af maven.
Dette ses typisk efter graviditeter eller mindre vægttab. Her kan en maveplastik være den rigtige operation.

Tab uønsket løs hud med maveplastik

Ved denne operation korrigeres kun den løse hud under navleniveau, det vil sige at eventuel løs hud over navlen ikke behandles med denne metode. Desuden blotlægges kun den nedre del af mavemuskulaturen, så der kan heller ikke foretages en rigtig opstramning af mavemusklerne som ved en stor abdominalplastik.

En mini-abdominalplastik er således særligt velegnet til kvinder, der efter graviditet har fået et lille hudoverskud på den nederste del af maven, som generer ved at hænge lidt ud over bukse- eller trusse-kanten.

Snittet lægges langt nede på maven (bikinisnit) og huden løsnes op til navleniveau. Herefter kan huden på den nederste del af maven strammes op. Operationen kan kombineres med en mindre fedtsugning, men det er anbefalelsesværdigt at et eventuelt vægttab gennemføres ved kostomlægning og motion inden en eventuel maveplastik. Operationen efterlader et ar, som kan skjules under almindelige trusser.

Da operationen er væsentlig mindre end en stor maveplastik, er risiko for komplikationer også mindre. Men der kan både ses blødning, infektion og ar-problemer som ved alle plastikkirurgiske operationer.

Operationen foregår i fuld bedøvelse under en kortvarig indlæggelse, hvor du kommer hjem igen samme dag. Du skal herefter bruge et mavebælte i 3 uger efter operationen for at forhindre væskeansamling under den løsnede hud. I de første 3 måneder efter operationen vil arret blive mere rødt, hvorefter det langsomt vil blive lysere og mindre tydeligt.

Det Amerikanske Selskab for Plastikkirurgi har lavet en fin lille animations-video du kan se her.

Andreas har mere end 25 års erfaring og har særlig ekspertise i plastikkirurgi efter stort vægttab og graviditet. Han er Danmarks “National Secretary” for The International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

Book
Andreas Printzlau Speciallæge i plastikkirurgi