Halsløft

Book konsultation
Download patientinformation:

Ved halsløft fjernes en kosmetisk generende stor lodret fold på halsen gående fra hagen til nederst på halsen. En generende halsfold dannes hos nogle mennesker med alderen. I visse familier er der disposition til dette. En dobbelthage kan også opstå efter et større vægttab.

I mange tilfælde skal man overveje, om man bør have foretaget operation af halsfolden, eller skal have foretaget en ansigtsløftning med samtidig stramning af halsen. Fordelen ved at få foretaget operation af halsfolden er, at det er en mindre operation end en ansigtsløftning. Ulempen er at der kommer et større ar fortil på halsen.

Hos mænd som har en kraftig hud med hårvækst bliver arret som regel næsten ikke synligt efter nogen tid. Hos kvinder som har en tynd hud ses arret som regel tydeligt, og operationen kan derfor kun anbefales til ældre kvinder, der ikke ønsker eller er blevet for gamle til en egentlig ansigtsløftning.

Hvordan udføres et halsløft

Operationen foretages i lokal bedøvelse. Der lægges et z- formet eller zig-zag formet snit på forsiden af halsen. Den overskydende hud fjernes og der sys med tynde tråde. Efter operationen anlægges en forbinding på hoved og hals. Forbindingen kan fjernes efter nogle dage. Tråde fjernes efter 1 uge.

Følgevirkninger og komplikationer

Hævelse og misfarvning af huden på halsen ses altid. Der kan være midlertidige føleforstyrrelser af huden. Den mest betydende bivirkning er arret. Arret ligger z-formet eller zig-zag formet på forsiden af halsen og er i begyndelse rødt. Rødmen aftager efter nogen tid, sædvanligt vis efter nogle måneder, og arret bliver efterhånden hvidt. Blodansamlinger der kræver en fornyet operation ses sjældent. Infektion i såret ses sjældent. Tykke røde ar i længere tid kan forekomme.

Holdbarhed

Kalkunhalsen på forsiden af halsen er fjernet, men der kommer mere eller mindre synlige ar i stedet. Resultatet er formentligt holdbart i mange år med ikke permanet, da det følger aldersforandringerne.

Forundersøgelse

Der er 1 uges betænkningstid fra konsultation til operationen kan foretages. Samtykke til operation kan først gives efter udløb af betænkningstiden. Ledsager kan medbringes ved konsultationen. Du kan også læse om halsløft på Dansk Selskab for Kosmetisk Plastikkirurgi’s hjemmeside her.

Farooq har mere end 25 års erfaring indenfor plastikkirurgi. Han har specialiseret sig i æstetisk og kosmetisk kirurgi. Farooq taler foruden dansk også svensk, engelsk, dari og persisk.

Book
Farooq Nasseri Speciallæge i plastikkirurgi