“Man ved, man får et ærligt svar”

Karina Bjørk Andreasen, 38 år, projektleder, bor på Falster

Har fået fjernet maveskind

“Uanset hvor lang ventetiden var på de forskellige privathospitaler, vidste jeg, at jeg ville have Andreas.”

Sådan siger Karina om den situation, hun stod i, da hun blev godkendt til at blive opereret på et privathospital, fordi ventetiden var for lang i det offentlige system.

Hun havde fået en gastrisk bypass operation og tabt 65 kilo, hvilket havde efterladt hende med meget løs hud.

Karina havde fulgt med i Facebook-grupper for gastrisk bypass-opererede, hvor patienter anbefaler og deler erfaringer om hospitaler, kirurger og behandlinger. Her havde hun lagt særligt mærke til Printzlau Privathospital.

“Det handlede meget om etik og moral. Den slags betyder meget for mig, når nogen skal skære i min hud,” siger Karina.

Hun husker, hvordan hun til forundersøgelsen blev bedt om at tage sit tøj af og sige tre positive ting om sin krop. Det gjorde hun, og ud fra det talte hun med Andreas om, hvad han kunne gøre for at give Karina så pæn en krop som muligt.

“Han er enormt ærlig. Han sagde ikke, at jeg ville få modeltynde lår, for det får jeg aldrig. Men han viste billeder af de pæneste ar, han havde lavet, og af de mindre pæne og sagde, at han ikke kunne garantere, hvor på skalaen jeg ville ende,” siger hun.

Det betød meget for Karina at se de uperfekte ar også. Det fik hende til at stole på de ting, hun fik at vide.

“Det er rigtig rart, at man ikke bliver lovet guld og grønne skove og får falske forhåbninger. Så ved man, hvad man går ind til, og man ved, man får et ærligt svar på alt, hvad man spørger om,” siger hun.

I dag er hun fire kilo hud lettere omkring maven. Men hun er ikke i mål med at få den krop, hun har arbejdet for i årevis. Næste skridt er huden på lår og arme, som hun også er blevet godkendt til at få fjernet. Og hun håber, ventetiden i det offentlige igen er for lang.

“Kan jeg selv vælge med de to næste operationer, er jeg slet ikke i tvivl om, at det skal være inde hos Andreas.”