“Jeg følte mig tryg fra første øjeblik”

Christina Overbye, 41 år, travel and meeting assistant i et medicinalfirma, bor i Brøndby Strand

Har fået en brystreduktion og fået fjernet maveskind

“Det er det bedste, jeg har gjort for mig selv i mange år.”

Sådan beskriver Christina beslutningen om at få opereret sine bryster mindre - noget, hun altid har villet, for hun har altid haft meget store bryster. 1.56 meter i højden og 70I i bh’en har været en besværlig kombination igennem hele Christinas liv.

“Det var enormt meget vægt at bære rundt på for min lille krop,” siger hun.

Det har godt nok skaffet hende nogle drinks i byen og et bartenderjob, men til gengæld har det givet hende smerter i ryg, skuldre og arme. Og så har det været besværligt for hende at dyrke sport, fordi hun ikke kunne bevæge sig frit.

“Jeg var nødt til at have en hel rustning på med dobbelt sports-bh’er, når jeg spillede fodbold som ung eller gik til fitness senere hen,” siger Christina.

Da hun havde ammet sit andet barn, tog hun endelig beslutningen. Men det var ikke helt nemt med tanken om at skulle i narkose og de komplikationer, det kan medføre.

“Jeg spurgte mig selv, om jeg nu skulle gøre det. Er det nu det hele værd? Men så kom jeg op til Andreas, som er så ærlig og nede på jorden. Han kiggede på det og sagde, ‘det kan vi sagtens fikse’. Da følte jeg mig tryg fra første øjeblik,” siger hun.

Det hele gik da også, som det skulle, og nervøsiteten fik ikke grund til at blive større.

Efter operationen har Christina fået bh’er i størrelse 70E - en størrelse, der passer bedre til resten af hendes krop. Og så har hun har fundet ud af, hvor ondt hun faktisk havde inden.

Livet uden smerter er befriende, og livet uden så store bryster er blevet lettere på mange måder. I dag løber hun og går til træning med både hop og spring uden sin “rustning” på.

Christina kan godt ærgre sig over, at hun ikke er blevet opereret tidligere, men forløbet i sig selv kan hun ikke sætte en finger på.

“Jeg er virkelig taknemmelig for den operation, jeg har fået. Det har betydet meget for mig, og det kan jeg takke Andreas for. Han er et fantastisk menneske - jeg er fan!”