Information om halsløft

Hvordan udføres et halsløft

Operationen foretages i lokal bedøvelse. Der lægges et z- formet eller zig-zag formet snit på forsiden af halsen. Den overskydende hud fjernes og der sys med tynde tråde. Efter operationen anlægges en forbinding på hoved og hals. Forbindingen kan fjernes efter nogle dage. Tråde fjernes efter 1 uge.

Følgevirkninger og komplikationer

Hævelse og misfarvning af huden på halsen ses altid. Der kan være midlertidige føleforstyrrelser af huden. Den mest betydende bivirkning er arret. Arret ligger z-formet eller zig-zag formet på forsiden af halsen og er i begyndelse rødt. Rødmen aftager efter nogen tid, sædvanligt vis efter nogle måneder, og arret bliver efterhånden hvidt. Blodansamlinger der kræver en fornyet operation ses sjældent. Infektion i såret ses sjældent. Tykke røde ar i længere tid kan forekomme.

Holdbarhed

Kalkunhalsen på forsiden af halsen er fjernet, men der kommer mere eller mindre synlige ar i stedet. Resultatet er formentligt holdbart i mange år med ikke permanet, da det følger aldersforandringerne.

Forundersøgelse

Der er 1 uges betænkningstid fra konsultation til operationen kan foretages. Samtykke til operation kan først gives efter udløb af betænkningstiden. Ledsager kan medbringes ved konsultationen.